Forest of Piano-Piano No Mori

Hangi şarkı günümüz tabiriyle daha çok sarıyor? Hangisi bıktırıyor? Hangisi kaliteli şarkı, hangisi kulağımıza hitap ediyor?

Forest of Piano-Piano No Mori
Forest of Piano-Piano No Mori

   Klasik tanışma sorularından olan "Ne tür müziklerden hoşlanırsın?" sorusunu aldığım zaman büyük bir heyecan duyuyorum. Sizin de var mı heyecanla sorulmasını istediğiniz sorular? Hiçbir şeye müziğe olduğu kadar bağlı hissetmedim. O zaman biraz şarkılar ve duygulara değinelim mi? Hangi şarkı günümüz tabiriyle daha çok sarıyor? Hangisi bıktırıyor? Hangisi kaliteli şarkı, hangisi kulağımıza hitap ediyor? Bize önerilen şarkıların üzerinde ne kadar duruyoruz. Önerileri de geçiyorum şuan günümüz şarkıları hakkında ne düşünüyoruz? Konfüçyüs " Bir toplumun müziği bozuldu mu, o toplumda pek çok şey bozulmuştur demektir." demiş. Katılıyor musunuz? Merak etmeyin bugün yazımda herhangi bir şey söylemeyeceğim ama siz yine de sorumu düşünmeden geçmeyin.

   Benim müziğe dair ilk anım 5 yaşında durmadan Mustafa Sandal'ın bir şarkısının nakaratını tekrarlamam "istersen dağlar dağlar yerinden oynar oynar sabırsız kalbim bir tek aşkına isyankar". Müzik eğitimi almayı ve elektro gitar çalmayı çok istesem de annemin pek gürültüden hoşlanmaması beni hep uzak tuttu. Bu nedenledir ki kendimi bildim bileli hep kulaklıkla yaşarım. Hayallere dalar ve sanki gurmeymiş gibi her şarkının hissettirdiği duyguları tatmaya çalışırım. Benim için önerilen her şarkı anlamlıdır. tıpkı önerilen animeler gibi. Neden önerildi, ne ifade ediyor, ne hissetmeliyim, öneren kişi dinlerken ve izlerken neler hissetti, bana önerirken nasıl hissetti? Çoğu zaman bu soruları düşünürken önerilen şarkı genelde iki  üç defa başa sarıyor. 

Müziğin olduğu her şey bana bambaşka geliyor. Bu nedenle severek izlediğim ve içinde bolca kaliteli müzik olan bir anime önermeyi istedim sizlere de. 

"Forest of Piano-Piano No Mori"

   Biraz klasik müzik ve dram seviyorsanız Makoto Isshiki tarafından yazılmış olan bu manga serisi animeye çevrilmiş. Dilerseniz filmi de var ancak ben Animesini izlemenizi tavsiye ederim. Manga serisi 1998'de başlamış ve 2015'e kadar devam etmiştir. Gaina anime stüdyosu 2018'de manganın ilk sezonunu yayınlamış. 2019'da ise 2.sezon yayınlanmış. Ben netflix üzerinden izledim ancak sizler çeşitli anime sayfalarından izleyebilirsiniz. Tabii bundan önce konusunu sizlere aktarmak isterim. Çizimleri ve seslendirmeleri zaten hoşuma giden bir animeydi ama asıl kendine çeken şey konusuydu.

   Shuhei adlı öğrenci karakterimiz, ana karakter olan Kai'nin okuluna geçiş yapıyor ailesinden dolayı. Ve Shuhei okula yeni geldiği için zorbalığa maruz kalıyor ve öğrencilerin arasına dahil olmakta sorun yaşıyor. Bu zorbalığın üstünden Kai ile gelmeyi denese de pek başarılı olamıyor. Shuhei'den lanetli ormanda kendi kendini çaldığı söylenen gizemli piyanoyu çalmasını isterler. Kai ile ormana giden Shuhei, piyanist olma yolunda ilerleyen ufak bir çocuktur. Kai ise annesinin durumu yüzünden kabul edilmeyen asi biridir. Ormanda Shuhei piyanoyu çalmayı denese de piyanodan ses çıkaramaz. Ancak Kai piyanoyu öyle güzel çalar ki Shuhei onu ilk andan beri kıskanmaya başlar. Ancak Shuhei hiçbir şeyi belli etmez ve dostlukları başlar. Bu dostluk içinde çeşitli olaylar yaşarlar. Shuhei kıskançlığı yüzünden hırslanır ve okullarında eskiden çok ünlü bir piyanist olan müzik öğretmeninde ders almayı ister. Ancak Shuhei'yi reddedip Kai'deki potansiyeli gören Sosuke Ajino, onu eğitmeyi ister ve Kai için çok çabalar. Kai'nin maddi durumu ve hayatının zorluğu onu zaman zaman zorlasa da piyanoya olan sevgisi hiçbir zaman azalmamış aksine artmıştır. Kai sonunda bu duyguların peşinden gitmeye karar verir.

Öğretmeni saysesinde güzel yerlere gelen bu küçük asi ama hayata kafa tutan çocuğumuzun gelişim hikayesini, Klasik müzik sevenlerin sevebileceğine inanıyorum. İki sezon boyunca kulaklarınızın pasını silecek piyano dinletilerine bolca maruz kalacağınızdan emin olabilirsiniz.

Umarım sizlerin de beğenisini kazanan bir anime olur. Görüşmek üzere.