Hades İnceleme

Hades, roguelike türünün görebileceğimiz en iyi temsilcilerinden birisidir. Bağımsız oyun kategorisinde game of the year ödülünü alması da bunu desteklemektedir.

Hades İnceleme
Hades

Oyun Puanı: 9,2

Hikaye

Oyunda Hades’in çocuğu Zagreus olarak oynuyoruz. Babamız bizim yeraltı dünyasından çıkmamızı istemiyor ve bunun için de çeşitli yaratıklarla yeryüzüne çıkan yolumuzu kesmeye çalışıyor. Ama bizim de onlara katılmamızı isteyen Olimpos tanrıları yol boyunca bize yardım etmeye çalışıyor. Her tanrı kendi 3 özel gücünden oluşan bir küre gönderiyor ve biz de bunlardan birisini seçip o güçle yolumuza devam ediyoruz. Sırasıyla 4 diyardan geçip yeryüzüne çıkmaya çalışıyoruz. İlk Önce Tartarus, Asphodel, Elysium ve Styx in Tapınağı. Her bölümde bir sürü düşman çeşitliliği var ve bu da bir sonraki düşmanın hareketlerini anlamamız için bolca ölüp tekrardan başlamamız anlamına geliyor.

Hikaye Puanı: 8,9

Oynanış

Bir Rogue-Like oyun olmasından kaynaklı, hikayesi ile bağdaştırabileceğimiz şekilde her seferinde ölünce babanızın yanına, yani evinize gidiyorsunuz. Ve tüm her şeye baştan başlıyorsunuz. Bu yapı bazıları için sıkıcı gelebilir ancak oyunda gerçekten bundan sıkılmamanızı sağlamışlar. Her öldüğünüzde bir şey kaybetmek dışında yeni silahlar açabiliyorsunuz, daha fazla deneyim kazanıyorsunuz ve neyin yapılıp neyin yapılamayacağından ders çıkarıyorsunuz. Rogue-Like sevmeyen birisine türü alıştıracak kadar güzel yapılmış. Oyunda 6 farklı silah var ve tur başında bunlardan dilediğinizi seçip başlayabiliyorsunuz. Her silahın ayrı güçleri ve geliştirilebilir özellikleri var. Oyun bir kere bitirdiğinizde de biten türden değil, dilerseniz tekrardan başlayıp daha da güçlenip farklı şekillerde bitirmeye odaklanabilirsiniz. Ve önünüze düşecek farklı küreler ile oynayışınız bir önceki turdan tamamiyle farklı olabilir.

Oynanış Puanı: 9,4

Grafikler

Kendine has diyebileceğimiz çok fazla görmediğimiz dilerseniz çizgi film tarzında diye açıklayın dilerseniz başka bir şekilde, güzel grafikler barındırıyor. Belki de oyunu en fazla kendini oynatmaya çeken tarafı da bu tarafıdır. Karakterler hem 3 boyutlu hem de ara sahnede çıkan çizimli şekillerde modellenmiş ve gayet de güzel tasvir edilmişler. Animasyonlar gayet güzel yapılmış ve size o yeraltının ortamını aktarmayı çok iyi başarmış.

Grafik Puanı: 9,3